Salarizare

Servicii salarizare

Întocmire și depunere Declarație Unică

Întocmim și depunem Declarația Unică pentru tine!
Dacă realizezi venituri din alte surse decât cea de natură salarială, atunci trebuie să depui această declarație!
Dacă nu realizezi venituri, dar totuși îți dorești să fii asigurat în sistemul de sănătate, atunci trebuie să depui Declarația Unică!
Este important să îți calculezi corect impozitul datorat și eventualele contribuții sociale!

Cum îți usurăm munca?

Stabilim împreuna, online, telefonic, sau chiar la sediul nostru, ce tipuri de venituri obții; modalitatea de impozitare – sistem real/normă de venit; cuantumul veniturilor și cheltuielilor deductibile; etc.

Cost: 250 – 300 lei/Declarație
(tariful poate varia în funcție de complexitate).

Obținere cod TVA Intracomunitar

Dacă ești o firmă neplătitoare de TVA, dar îți dorești să realizezi tranzacții cu alte firme din Uniunea Europeană, atunci trebuie să obții un cod de TVA.
Îți completăm cererea ce trebuie depusă la ANAF și ți-o trimitem în aceeași zi pe email. Simplu rapid și 100% online! Tu va trebui să mergi să o depui la ANAF în orașul în care firma își are sediul, împreună cu certificatul de înregistrare al firmei și o copie după buletinul administratorului.

Cum te ajutăm?

Nu devii plătitor de TVA! Nu deduci TVA! Nu vei înscrie acest cod pe facturile interne!

Codul de TVA Intracomunitar se utilizează doar în relația cu alte firme din spațiul comunitar!

Dacă nu poți sau nu vrei să mergi tu la sediul ANAF, ne poți împuternici pe noi prin intermediul unui notar să facem acest lucru pentru tine dacă locuim în același oraș!

După ce firma ta obține codul de TVA intracomunitar poți începe tranzacțiile cu firmele din celelalte țări UE, însă nu uita ca până pe data de 25 a lunii următoare trebuie să depunem declarația 390 și declarația 301, dacă este cazul!

Cost completare cerere ANAF: 50 lei

Cost completare + depunere cerere ANAF + preluare certificat de la ANAF: 150 lei
Situațiile ce necesită obținerea acestui cod sunt:
1. Prestarea de servicii intracomunitare. În acest caz, clientul tău va trebui să îți comunice un cod de TVA valabil (orice cod trebuie verificat pe VIES), iar tu vei întocmi factura fără TVA. Clientul va plăti TVA în țara sa de rezidență fiscală. Până pe data de 25 a lunii următoare achiziției va trebui să depunem declarația 301 și 390.

2. Achiziționarea de servicii intracomunitare. Pentru această operațiune, furnizorul tău din UE va trebui să îți emită o factură de prestări servicii fără TVA, urmând ca ulterior tu să achiți TVA-ul în Romania, la 19% din valoarea facturii. Până pe data de 25 a lunii următoare achiziției va trebui să depunem declarațiile 301 și 390.

3. Achiziționarea de bunuri din UE a căror valoare cumulată într-un an depășește 10.000 euro (!!!cursul de referință este 1 euro = 5 lei (se calculeaza curs BNR-31.12. an anterior), deci 10.000 euro înseamnă de fapt 50.000 lei). În această situație furnizorul îți va emite o factură fără TVA, dar tu vei fi obligat să plătești TVA in România – 19% din valoarea facturii. Până pe data de 25 a lunii următoare achiziției va trebui să depunem declarațiile 301 și 390.

4. Dacă achiziția ta de bunuri din spațiul European nu depășește pragul de 50.000 lei în decursul unui an, dar consideri că este mai avantajos să ai un cod de TVA intracomunitar, de exemplu când tranzacțiile tale sunt realizate cu o țară a cărei cotă de TVA este superioară celei din România, poți opta pentru obținerea acestuia. Astfel, vei plăti TVA 19% în România. Până pe data de 25 a lunii următoare achiziției va trebui să depunem declarațiile 301 și 390.

5. La achiziția intracomunitară de bunuri taxabile, pentru care nu există plafon de scutire (ex: produse supuse accizelor; autoturisme noi; etc.)

6. La achiziția intracomunitară de bunuri taxabile de către cei care aplică regimul special de TVA al agricultorilor.

Înregistrare în scopuri de TVA

În momentul în care se înființează o firmă, aceasta nu intră în registrul plătitorilor de TVA.

Cum lucrăm?
În momentul în care se înființează o firmă, aceasta nu intră în registrul plătitorilor de TVA până nu obține o cifră de afaceri anuală ce depășește plafonul de 300.000 lei.

Dacă totuși consideri că pentru firma ta ar fi mai avantajos să fie plătitoare de TVA, poți opta pentru acest lucru și înainte de atingerea plafonului de 300.000 lei.

Dacă devii plătitor de TVA, va trebui să treci pe facturile emise cota și valoarea TVA-ului, pe care îl vei colecta prin încasarea de la clienți. Concomitent, vei putea sa îți deduci TVA-ul pe care îl plătești la achiziții. Diferența dintre TVA-ul colectat și cel deductibil, reprezinta o datori sau o creanță față de bugetul statului.

Odată ce devii platitor de TVA, lunar sau trimestrial va trebui să depui declarațiile 300 și 394, și dacă este cazul și declarația 390.

Cum îți usurăm munca?
Primul pas este să mergi la un notar pentru a ne împuternici să facem acest lucru.

Ulterior noi vom completa documentele necesare, ți le vom trimite pe email pentru a le semna, iar odată ce ni le-ai trimis înapoi scanate vom depune toate actele la ANAF.

Pentru înregistrarea în scopuri de TVA prin opțiune, o parte din documentație se poate depune online, iar pentru restul se merge la ANAF. Dacă totul este în regulă (firma nu prezintă risc fiscal ridicat), codul de TVA se poate obține într-o zi de la depunerea fizică a actelor.

Facem totul 100% online, oriunde te-ai afla.      Cost: 200 lei

Apelează cu încredere la serviciile noastre

Servicii prestate de experți în domeniu ce te vor ajuta să rezolvi chiar și cele mai complicate situații contabile și de salarizare